COMPETENȚE/ABILITĂȚI SOCIALE
15690
post-template-default,single,single-post,postid-15690,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

COMPETENȚE/ABILITĂȚI SOCIALE

COMPETENȚE/ABILITĂȚI SOCIALE

COMPETENȚE/ABILITĂȚI SOCIALE •Empatia: este compusă din aspecte cognitive și afective pe care un individ le folosește pentru a rezona cu acțiunile și atitudinile celuilalt, plăcute sau neplăcute. •Ascultarea activă: un proces dinamic și activ în care se folosește empatia emoțională și cognitivă, iar destinatarul și emițătorul, simultan, sunt capabili să decodeze conținutul și sensul mesajului interlocutorului și să ofere feedback despre experiența și înțelegerea celor spuse anterior. . •Rezolvarea conflictelor: o modalitate de a pune în practică ascultarea activă și obiceiul empatiei, odată ce aceasta scade probabilitatea problemelor comportamentale, prinrecunoașterea emoțiilor celorlalți și îmbunătățirea autoreglării. •Comunicare non-violentă (NVC): Crește alfabetizarea emoțională, empatia, autocompasiunea și compasiunea față de ceilalți, exprimarea de sine, abilitățile de ascultare și responsabilitatea pentru propriile sentimente și acțiuni. Există patru pași pentru o utilizare cu succes a NVC: 1. ceea ce observ; 2. ceea ce simt; 3. ce am nevoie; 4. cererea mea.

Grupul țintă

Grupul nostru țintă sunt tineri între 16 și 22 de ani. Rolul nostru este de a crea un spațiu sigur pentru împărtășirea emoțiilor, sentimentelor și gândurilor. Așadar, Youth Worker, fiți conștient de acest lucru și aveți o minte deschisă față de sentimentele dvs. și ale celorlalți.